Monday, March 9, 2015

Spring Bulb Cantik Menawan

Bukan mudah untuk kami dapat tangkap gambar dengan kelompok bunga spring bulb yang besar. Sebab kemuncak bunga spring bulb kembang tak lama. Masa tahun pertama (2013) kami terlepas sebab kami tak tau pasal spring bulb. Tahun kedua kami terlepas saat kemuncak tu sebab menanti masa free yang sesuai nak gi. Bila dapat gi tempat yang ada banyak spring bulb tahun tu kami tengok kelompok spring bulb yang kembang dah tak banyak tinggal. Walaubagaimanapon dapat la jugak beberapa gambar kenangan dengan spring bulb untuk tahun 2014. 

Tahun ni aku alert! Bila nampak spring bulb dah mula kembang awal this week kat kawasan universiti dan tengok weather forescast untuk hari Sabtu cantik elok, aku pon ajak hasben cari spring bulb. Alhamdulillah, tahun ni aku dapat tangkap gambar dengan bunga spring bulb. Dekat je. Kat Sheffield ni aje. Sayangnya anak-anak sibuk pulak kejar tupai. Ismael ngan Ielyas apa heran dengan bunga-bunga semua. Tak menarik untuk depa. Hasben plak sibuk kejar anak yang kejar tupai. Jadi gambar aku saja le. Sila tengok gambar. Ala....tak payah jemput tengok. mesti korang dah tengok gambar dulu sebelum abis baca post ni kan? Huhuhu..... 


2 comments:

cik z said...

Ko patut pakai bj color lain. Barule menyerlah gambar tu hi hi..

Naflyna said...

Hahaha.....aku pakai je baju sejuk tu. Tak pikir pon sesuai ke tak