Tuesday, June 23, 2009

Olimpiad Matematik Kebangsaan 2009

20 Jun 2009 aku dan kawan-kawan mengendalikan Olimpiad Matematik Kebangsaan 2009 (OMK09). Universiti kami dipilih buat kali pertamanya sebagai salah sebuah pusat pertandingan di negeri Pahang. Secara khususnya pengendalian dibuat oleh fakulti kami bernaung dan lebih khusus lagi mostly dikendalikan oleh orang-orang Matematik.

Sejak 2 minggu sebelum OMK09 aku dah sibuk menguruskan macam-macam perkara. Ini adalah first event besar aku jd leader selama bekerja di universiti ni. Walau letih dan banyak kerja tertangguh aku tetap rasa bertuah diberikan peluang untuk menimba pengalaman.

Salah satu kenangan yang nak aku abadikan di sini adalah design banner OMK09 yang juga merupakan add keluar di laman web universiti. Hati aku berbunga-bunga bila first time tengok design banner ni. Malah selepas OMK09 pun aku masih happy tengok bannernya di pintu masuk universiti. I think that design is so cute. Tapi so sorry since aku edit skit design ni kat cni. Aku hilangkan beberapa perkara for privacy. Tak paham? Takpelah, takyah paham. So apa yang korang boleh tengok ni hanya sebahagian dr design tu.


Malangnya pagi tadi masa lalu di pintu masuk universiti aku tengok banner OMK09 dah jatuh separuh ditiup angin. Maybe sbb hujan lebat lewat petang semalam. Lagi sedih masa balik kerja aku tengok dah takde dah di situ bagi memberi laluan kepada banner lain. Waa..... :(

Kawan-kawan aku banyak membantu aku sebelum dan semasa pertandingan. Thanx guys...luv u all. Hope to get your commitment again in future time, kalau ada peluang lagi la... Tak lupa juga penghargaan suamiku tercinta yang turut sama membantu. Terima kasih abang sebab sudi membantu saya walaupun tengah sibuk buat master thesis correction. Even after OMK09 suami aku masih sudi membantu dan meneman aku ke pejabat pos bagi menguruskan pos kertas jawapan peserta. Tanpa abang siapalah saya nak mengangkat kertas soalan/jawapan yang berat gajah tu. Hehehe...

3 comments:

fizz said...

Kak Lynn...

Sian akak, skrg dh boleh rehat slps OMK selesai..mesti penat giler kan!

IbuEriem said...

Tahniah kak lyn...penat mmg penat bila uruskan program mcm ni, tp bila dah selesai, kpuasan mengatsi sgala nye kan??ehehe..congratz kak lyn..

naflyna said...

Thanx IbuEriem...